Terug naar school

Toegevoegd op 27 augustus

ijsjes maken

Toegevoegd op 24 augustus

Wat zit er achter de deurtjes verstopt ?

Toegevoegd op 10 augustus

Knippen knippen met de schaar

Toegevoegd op 13 juli

Van wie zijn deze billen?

Toegevoegd op 6 juli

Dankjewel mama en papa

Toegevoegd op 4 juni

Rijdt het, vliegt het of vaart het?

Bekijk de video en maak daarna het werkje in je bundel!

Toegevoegd op 28 mei

Turnen met een handdoek

Deze keer heb je een handdoek nodig.
Succes!

Toegevoegd op 27 mei

Versje: fietsen

Toegevoegd op 24 mei

Turnen met je knuffel

Neem je knuffel klaar en dan kan je weer gaan turnen!
Zorg dat de knuffel niet te groot is.

Veel turnplezier!
Juf Sofie

Toegevoegd op 20 mei

Spel verkeer: wat ben ik?

Toegevoegd op 18 mei

Zoek de juiste dieren

Toegevoegd op 14 mei

Bewegingsverhaal ‘Biba en Loeba en de krant’

Neem een dubbele krantenpagina en dan kan je starten!
Geen kranten? Neem een groot blad en vouw dit dubbel of een dubbele tijdschriftenpagina kan ook.

Veel turnplezier!
Juf Sofie

Toegevoegd op 13 mei

Dierendans

Maak je klaar om mee te dansen.

Toegevoegd op 12 mei

Boerderijdierenspel

Toegevoegd op 11 mei

Waar is mama

Toegevoegd op 7 mei

Turnen met een ballon

Zoek thuis een ballon, blaas hem op en dan kun je starten!
Veel turnplezier!

Juf Sofie

Toegevoegd op 6 mei

Jules houdt van mama

Toegevoegd op 3 mei

Ding dong

Toegevoegd op 30 april

Bewegen in de lente

Zet alvast een stoel klaar, die zal je eventjes nodig hebben. Veel plezier…

Toegevoegd op 28 april

Schrijfdans: lente

Na het poppenspel volgt er een massage, dus mama, papa, broer of zus, zet jullie maar klaar zodat je zoon/dochter de bewegingen kan doen op jullie rug. Misschien kunnen jullie daarna eens wisselen. Als er niemand tijd heeft, kan je ook je lievelingsknuffel eens verwennen.

Toegevoegd op 26 april

Welke kleur hebben de bloemen bij de juffen?

Toegevoegd op 23 april

Turnen met Jules

Samen met Jules kan je enkele turnoefeningen doen.
Klik hieronder om het filmpje te starten.
Als het te snel gaat, gebruik je de pauzeknop maar! 🙂

Veel turnplezier!
Juf Sofie

Toegevoegd op 22 april

Spel: zoek Jules

Toegevoegd op 20 april

Jules is verstopt in de klas

Toegevoegd op 19 april

Bumba stopdans

Toegevoegd op 16 april

Kleuren oefenen

Download de voetafdrukken hier en maak je eigen beweegpad:

Toegevoegd op 15 april

Bouwkampioenen gezocht

Juf Janne heeft vandaag laten weten dat ze dringend hulp zoekt. Vooral peuters die sterk zijn en goed kunnen bouwen 👷‍♂️👷‍♀️. Het enige wat je nodig hebt zijn plastiek potjes. Wil je weten wat er gebeurd is? Klik dan maar snel op het filmpje. Smeer jullie armen al maar in, want het kan zwaar worden.

met als doel: lichaamsbeheersing en ruimtelijk inzicht.

Toegevoegd op 14 april

Beertje knutselen

Blad in 2 plooien, bruine verf tegen de ene kant van de plooi, dichtvouwen en peuter laten wrijven en slaan zodat de verf zich verspreidt. 
Openvouwen en laten drogen , oortjes ogen en mond bijkleven of tekenen.
Klaar! 

Met dank aan Ine van Imagine kidzyoga

Toegevoegd op 13 april

Zelfredzaamheid stimuleren

1. Jas aan- en uitdoen (rits en knopen dicht is daarbij nog niet belangrijk)
2. Bij het toiletbezoek (sluitingen zijn hierbij nog niet belangrijk)
3. Eten en drinken

 Jassen pakken en aandoen
Zorg dat de jassen zelf te pakken zijn. En zorg ook dat een peuter weet waar zijn of haar jas hangt. Dat als ze hun jas moeten pakken, ze ook zelf hun jas vinden.
Ook de jas aandoen kan al snel zelfstandig. Leer ze het trucje van de jas op de grond leggen (kan ook op de bank!)

Toiletbezoek Zorg ervoor dat je kind eenvoudige kledij aan heeft die makkelijk naar omhoog of naar beneden gaat als hij/zij moet popi/kaka doen. Daarnaast probeer je te stimuleren om de broek en onderbroek zelf naar beneden te doen. Als je kind klaar is kuis je als ouder de poep af en vraag je nu om de onderbroek en daarna de broek weer omhoog te doen. De sluitingen moeten onze peuters nog niet kunnen hanteren. Het omlaag en weer omhoog doen is al een goede start!

Eten en drinken Zelf het rietje (proberen) uit het folietje te halen, zelf je beker of bakje open maken, de bananenschil zelf losmaken, etc. Het is natuurlijk lekker makkelijk en sneller om hierbij te helpen, maar als je er even de tijd voor neemt, merk je dat de kinderen het ook heel leuk vinden om zelf te doen. Of om elkaar te helpen.

Toegevoegd op 10 april

Zindelijkheidstraining

ouders van nu

Zindelijkheidstraining: stappenplan

Het allerbelangrijkste bij het zindelijk maken van je kind is dat dit met warmte en liefde gebeurt. Maak er een gezellig moment van, zorg dat je samen plezier hebt en jaag je kind niet op. Om je kind zindelijk te laten worden, kun je het onderstaande vijfstappenplan gebruiken.

  1. Laat je kind op het potje zitten (en maak het gezellig) Zet je kind na elk slaapje en elk hapje op het potje of op de wc (eventueel met een wc-verkleiner). Op deze momenten heb je de grootse kans dat je kind moet plassen en/of poepen. Het maakt niet uit dat je kind op dit moment nog niet begrijpt wat er op het potje van hem verwacht wordt. Tussendoor houdt je kind gewoon zijn luier om. Maak er een speciaal en liefdevol moment van. Lees je kind een boekje voor, doe samen een spelletje of zing een liedje. Het is heel belangrijk dat zowel jij als je kind plezier beleeft aan deze momenten. Belangrijk: laat je kind nooit alleen als hij op het potje zit.
  2. Het eerste succes En dan opeens gebeurt het: er komt wat in het potje. Laat je kind meteen merken dat je dat heel knap vindt en zeg: ‘Heel goed van je’ of ‘Goed gedaan.’ Daar kun je het bij laten. Het zindelijk worden is een normaal onderdeel van de opvoeding. Je vertelt je kind dus dat hij het goed gedaan heeft, maar de slingers hoeven niet uit de kast. Lukt het nog niet, word dan niet boos. Houd het ontspannen en geef je kind de kans om te oefenen. Ongelukjes horen erbij. Heeft je kind gepoept, blijf er dan rustig bij zitten en geef je kind de kans uit te poepen. Pak niet meteen de camera erbij: foto’s zorgen er vaak voor dat het poepen te vroeg stopt. Je hebt later nog genoeg kans deze mijlpaal vast te leggen.
  3. Ontwikkel een dagelijkse routine Zet je kind als onderdeel van de routine een paar keer per dag op het potje. Goede tijden zijn: na de maaltijden, na de tussendoorhapjes en na het slaapje. Je kind zal de potjes-sessies leuk vinden en tussendoor ook willen. Niet elke ouder heeft tijd om zijn of haar kind na elke voeding of slaapje op het potje te helpen. Wees niet te streng voor jezelf en bouw het rustig op. Begin bijvoorbeeld met één tot drie keer per dag. Kijk wat past in het ritme van jouw gezin.
  4. Je kind wil zelf op het potje Doordat je kind regelmatig op het potje zit, zal hij niet zo vaak nog een keer extra hoeven. Moet hij toch een keer, dan zal hij dat zelf aangeven, door bijvoorbeeld het potje naar je toe te brengen. Hij begrijpt nu wat hij moet doen, bovendien vindt hij het als het goed is een leuk en fijn moment, samen met jou.
  5. Je kind slaapt overdag én ’s nachts zonder luier In aansluiting op de zindelijkheidstraining overdag volgen de nachten. Je hoeft hier niet zoveel voor te doen, dit gebeurt meestal binnen een half jaar nadat je kind overdag zindelijk is. Zolang je kind overdag genoeg plast, zou hij ’s nachts niet moeten hoeven te plassen. Je kind zal dan ’s nachts ook zonder luier kunnen. Sommige kinderen hebben een tussenstapje nodig en worden ’s avonds laat nog een keer gewekt om te plassen.

Oefenen, oefenen, oefenen

Elk kind is anders, maar hoe lang een kind erover doet om zindelijk te worden, is vooral afhankelijk van jou als ouder. Hoe vaker je oefent, hoe sneller het gaat.

Onthoud: het is geen wedstrijd. Maak van de zindelijkheidstraining een leuke tijd, dan zul je zien dat het zindelijk maken van je kind – in veel gevallen – kinderspel is.

Buiten de deur

Ga je naar de dierentuin, een feestje of op bezoek bij een vriendin, laat je kind voor vertrek dan een extra keer op het potje zitten en houd de rest van de dag de vaste routine aan. Na elk slaapje of hapje zet je je kind op het potje of ga je met hem naar de wc. Passen opa en oma een dagje op? Laat ze dan dezelfde routine aanhouden.

Toegevoegd op 3 april

Zelfstandig spelen bij peuters

ouders van nu

Wanneer kun je van je kind verwachten dat hij zelfstandig kan spelen? En wat als hij daar moeite mee heeft? Lees onze tips om zelfstandig spelen te stimuleren.

Het is belangrijk voor een kind dat hij leert om zichzelf te vermaken. Op deze manier komt hij tot rust en leert hij creatief te zijn: hij moet iets verzinnen om te gaan doen. Sommige kinderen spelen van nature graag en veel zelfstandig. Andere kinderen hebben hier meer hulp bij nodig.

Zelfstandig spelen oefenen

Wil je je kind stimuleren laat je kind dan met speelgoed spelen, terwijl jij naast hem zit en iets anders doet. Het is belangrijk dat jij het goede voorbeeld geeft en dit ook benoemd: ‘Mama, gaat nu iets voor zichzelf doen en jij gaat zelf spelen’.

Laat hem in principe zijn eigen gang gaan en ondersteun of corrigeer alleen waar nodig. Geef kinderen een complimentje als ze zelfstandig spelen. Verwacht niet dat je peuter meteen een kwartier zelfstandig speelt zonder jou te storen. Begin met een paar minuten en bouw de tijd uit.

Op zijn eigen kamer spelen

Het hoort bij de ontwikkeling dat een kind de behoefte krijgt om zich terug te trekken en een eigen plekje te hebben. Vaak zal dit vanaf een jaar of vier zijn, maar het kan ook eerder of later. Je merkt dat je kind hier aan toe is als hij prettig vindt om op zijn kamer spelen. Is het zover, geef je kind dan de ruimte om baas zijn over zijn eigen kamer; dit is zijn terrein met zijn eigen spelregels. Dit is belangrijk voor zijn zelfvertrouwen en het geeft hem de kans om alle indrukken te verwerken van de wereld om hem heen wanneer hij dat wil.

Toegevoegd op 2 april

Jullie worden gemist !

Toegevoegd op 1 april

Postkaartjes voor de grootouders

Toegevoegd op 23 maart

Hygiënetips Jules

Toegevoegd op 23 maart

Kleurplaten Jules opa-oma

Toegevoegd op 23 maart